Nyomtatás

„Együtt, Egymásért Tállyán”

Intézményünk 2012-ben beadott TÁMOP 3.3.8-B-12-es számú „Együtt, Egymásért Tállyán” elnevezésű pályázata pozitív támogató elbírálásban részesült. Ennek eredményeként a 2013-2014-es tanévben elindult a 2 tanévet magában foglaló megvalósulás.

A pályázat tartalma szerint a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók esélyegyenlőségének még nagyobb színteret adó mentor-tanuló párok kerültek kijelölésre. A programban 54 tanuló és 13 pedagógus vesz részt. A mentorok a családlátogatások alkalmával igyekeztek még személyesebb kapcsolatot kialakítani mentoráltjuk szüleivel. Ezt követte egy személyre szabott fejlesztési terv kidolgozása, amely egy tanévre vonatkozik. A fejlesztésekről és az elért eredményekről havi bontású feljegyzések készülnek, melyet a szakmai vezető ellenőriz. A pedagógusok 3 továbbképzésen vesznek részt, amelyek segítik a hatékonyabb oktató-nevelő munka folyamatát. Ezek a differenciált oktatás, az interaktív tábla használata illetve a professzionális pedagógiai kommunikáció. Az így megszerzett ismereteiket építik be a mindennapi munkájukba.

Emellett folyamatosan zajlanak a különböző pályázathoz kapcsolódó programok, amelyek az alábbi felsorolásban olvashatóak:

  • Tájékoztató szülői értekezlet: A programban részt vevő valamennyi tanuló szüleinek tartottunk tájékoztatást. Igazgató asszony köszöntője után a projektmenedzser prezentációval szemléltetve mutatta be a pályázat felépítését, lehetőségeit, céljait és a várt eredményeket. A szülők mellett az együttműködő partnerek képviselői is részt vettek (óvoda, polgárőrség, nyugdíjas klub). A tájékoztató után a mentorok mentoráltjaik szüleivel beszélgettek, ahol vázolták az elképzeléseiket.
  • Színházlátogatás 3 alkalommal. Az Operácska program keretében 20 fő vett részt a látogatáson. A Rómeó és Júlia című modern balett előadáson a felső tagozatos tanulókból a programban résztvevők. A négyszögletű kerekerdő, Lázár Ervin színdarabot az alsó tagozatosok tekinthették meg. Mindhárom előadást a Miskolci Nemzeti Színházban nézhették meg tanulóink.
  • Differenciált pedagógia alkalmazása továbbképzés pedagógusoknak: Czető Mónika egy budapesti iskola igazgatóhelyettes tartotta az egy napos ismeretszerzést. A számunkra nem idegen módszert bemutatta, majd azt is megismertette a pedagógusokkal, hogy végzi ezt a tevékenységet egy budapesti külvárosi iskola.
  • A professzionális pedagógiai kommunikáció elnevezésű továbbképzés keretében Szabó Györgyi tréner sajátítatta el az ismereteket. A képzés célja, hogy a pedagógusok beszédtechnikája a mai elvárásoknak megfelelően történjen.
  • Az interaktív tábla használatához kapcsolódó továbbképzésen az új eszköznek a használata mellett ötleteket kaptunk ahhoz, hogyan tudjuk a mindennapokban a tanítási óráinkon alkalmazni. 2011-ben megvalósult pályázatból sikerült 4 interaktív táblát valamint a hozzá kapcsolódó eszközök (fixen rögzített projektor, laptop) beszerzését megvalósítani, így a technikai feltételek is adottak az újszerű és a gyerekek is által kedvelt módszer alkalmazásához.
  • Szintén a pályázat része, hogy ebben és a következő tanévben is a pályázatban résztvevő valamennyi pedagógus bemutató órát tart, ahol a továbbképzéseket tartó trénerek megfigyelhetik, hogy az általuk megtanított ismereteket, hogyan sikerült elsajátítani. A bemutató órákat értékelő, elemző foglalkozások követik. Ebben a tanévben a mindannyian túl vagyunk a bemutató órákon és az elemző megbeszélésen.
  • A jobb szervezeti működés érdekében szervezetfejlesztési tréningre is sor került, ahol az előzetesen kitöltött kérdőívek alapján feltártuk a problémákat és közösen kerestük a megoldásokat.
  • A környezetvédelmi hét keretein belül a parkosításban segítséget nyújtott a pályázat adta lehetőség virágok vásárlására. Sikerült az iskola valamennyi belső udvarán lévő ablakba ládákban virágokat elhelyezni. Folyamatban van az udvaron lévő padok felújítása. Szintén a belső udvaron elhelyezésre kerülnek nagyméretű virágládák, így sikerül ezzel is otthonosabbá tenni a gyerekek közvetlen környezetét.

A pályázatot bemutató prezentáció letölthető ppt formátumban.

A pályázat projektzáró beszámolója letölthető ppt formátumban.

Kapcsolódó képgaléria magtekinthető itt.

Időjárás

 

Impresszum

Zempléni Árpád Általános
és Alapfokú Művészeti Iskola
hivatalos honlapja

Felelős kiadó:
Ujjné Muhi Melinda igazgató

Cím:
3907 Tállya, Rákóczi út 16.
Telefon: +36 47 398-050
Fax: +36 47 398-050
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.